Fedezd Lil Bub varázsát a tudomány segítségével

 uk-lgflag     2000px-Flag_of_Spain_(Civil)_alternate_colours.svg     fr-lgflag     gm-lgflag     italian-italy-flag-130-p[ekm]300x182[ekm]     denmark-flag 

Mi az a LilBubome?

Sajnáljuk, de a “LilBubome” szót egyetlen szótárban sem fogod megtalalni. A kifejezés a “Lil Bub” és “genom” szavak összevonásával jött létre, és pont olyan egyedi mint az a projekt, amit takar.

Lil Bub egy különleges macska: korához képest nagyon aprócska, minden mancson 6 ujja van, az alsó állkapcsa nagyon kicsi (ezért lóg ki a nyelve a legtöbb képen) és egy olyan csont túlnövése van, amit osteopetrosisnak hívnak. Ezen felül baratkozó egyénisége tette még híressé. Mára több százezer követője van az interneten, és saját TV műsorral és könyvvel is büszkélkedhet.

A projektünknek az a célja, hogy megszekvenáljuk Lil Bub genomját. Így szeretnénk megtalálni azokat a mutációkat, melyek miatt Lil Bub ennyire különleges. Ehhez azonban szükségünk van a segítségedre! A projekthez szükséges laboros munkát szabadidőnkben, munkahelyi laborunkban fogjuk elvégezni, de a szekvenálás árát csak adakozásokból tudjuk kifizetni. A támogatásért cserébe mindenkivel meg fogjuk osztani a projekt menetét és eredményéit. És ehhez sem genetikai, sem laboratóriumi előismeretek sem szükségesek, hiszen mindent elmagyarázunk lépésről-lépésre. Gyere, csatlakozz és fedezd fel velünk a LilBubome-ot!

HÍREK 2015.04.17: A Budapest Science Meetup blogon megjelent egy interjú velünk a LilBubome-ról, amelyben kicsit részletesebben mesélünk Lil Bub-ról és a projektünk hátteréről.

MISC-panther-sniff

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s